Na bezlepkovém fb se objevil recept na rohlíky s majonézou. Nejdříve jsem tomu nevěnovala pozornost, protože bzl kynuté těsto mi stále ještě dělá problémy, ale pak začaly přibývat informace o povedených kusech od mnoha lidí.
Neodolala jsem a tento recept vyzkoušela. Kdo je jeho autorem jsem se nedopídila.
Je to strašně jednoduché:
do hnětací mísy udělat z 250ml vlažného mléka, 1/2 lžičky cukru a 15g čerstvého droždí kvásek.
Pak se přidá 250g mouky Shar mix B, 60g majolky a lžička soli.
Vše se dobře prohněte, používám hnětací hák u robota.
Přikryté folií, aby těsto neoschlo necháme asi 25-30 min kynout.
Poté lehce podsypeme, vyklopíme, opatrně rozválíme nebo jen roztáhneme, nakrájíme trojúhelníky, z postřikovače stříkneme vodou, zarolujeme, přeneseme na pečící papír a opět zastříkneme.
Po umotání všech kusů je opět překryjeme folií a necháme asi 20min kynout.
Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme do ní rendlík s vodou pro zapaření, prvních deset minut necháme péct s párou, poté teplotu snížíme asi na 180°C, rendlík vyndáme a dopékáme dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat