sobota 9. února 2019

Lívance a žemle

Když už ten kvásek máme, tak ho musíme odzkoušet na různé způsoby.
V pátek večer jsem udělala rozkvas, od oka. V sobotu ráno vypadal krásně, tak jsem přidala mléko, vejce, mouku, trochu soli a o něco více cukru, vzniklo hladké lívancové těsto.
Po dvou hodinách, kdy těsto zdvojnásobilo svůj objem, jsem ho promíchala, rozpálila lívanečník a vrhla se na pomalé smažení. Nakonec to vůbec nedopadlo špatně. I po rozkrojení je vidět, jak kvásek v těstě pracuje, hotové lívance jsou samá bublinka, jsou lehké, vláčné, nadýchané! Mňam!


A když už jsme se s Aničkou spolu motaly v kuchyni, připravily jsme si rozkvas na večerní pečení žemlí. Jsou ze směsi z Kauflandu Universal - Backmischung Glutenrei, jen místo droždí jsme použily kvásek,  chutnají výborně!



Žádné komentáře:

Okomentovat