středa 6. února 2019

A ještě ty plněné kalamáry

Jako náplň jsem na oliváči orestovala šalotku s česnekem, přihodila pár pokrájených krevet a rozkrájené zbylé ořezy ze včerejšího krájení kroužků a jeden celý kalamár též rozkrájený na kousky, později jsem přidala dvě oloupaná pokrájená rajčata a zahustila kouskem bzl bílé chlebové střídky.
Kalamáry se plní tak max z poloviny, při tepelné úpravě se zmenší, takže by praskly a náplň by vytekla. Z krájených loupaných rajčat, šalotky, česneku, soli, pepře, trochy cukru a trochy různého zeleného koření jsem udělala rajčatovou omáčku.  Opečené plněné kalamáry jsem dala podusit na pár minut do připravené rajské omáčky. A dobrota byla na světě! Tedy na talířích!



Žádné komentáře:

Okomentovat