neděle 1. února 2015

Vepřové hody v Kejžlici

Na sobotu posledního ledna jsme si zamluvili stůl v Kejžlické hospůdce, kde o tomto víkendu probíhaly vepřové hody.
Stůl jsme měli objednaný na půl dvanáctou. Vyrazili jsme v deset hodin z domu a vzali to přes Blatov a Pohodárnu, do Kejžlice jsme přišli ulicí K Lipnici až před hospůdku. Před "žranicí" jsme si dali pěkných více než 5,5km chůze zasněženou krajinou. Nefoukalo, nesněžilo, bylo umrznuto, šlo se výborně! Ještě před vstupem do hospůdky jsme si na úspěšnou cestu a pro lepší trávení dali z rukou pana řídícího Kubíčka něco slivovičky, byla vynikající, děkujeme!
Jako předkrm jsme si objednali vše co nabízeli, světlou i tmavou tlačenku, ovar, paštiku, černou polévku a nechali kolovat ;-). Vše bylo výborné, skvěle ochucené, málo mastné! Podle mě z předkrmů na plné čáře vyhrála paštika s brusinkovým přelivem, asi půl kila jsme si nechali zabalit s sebou. Předkrmy se mi bohužel nepodařilo nafotit, nebyla jsem dost rychlá :-D
Hlavní chody byly také vynikající, opět ovar, smažená krkovice s bramborovým salátem, řízek z kýty s bramborem, vrabci s knedlíkem a zelím, zabijačkový guláš s knedlíkem i jitrnice byly vynikající!
K tomu všemu báječný Bernard 11°.
Po dvou hodinách opulentní hostiny, za velmi příjemné ceny, jsme se vydali domů. Prvotní obavy z cesty zpět  po tak dobrém jídle brzy pominuly. Cestu jsme měli prošlápnutou, nebyl problém udržet směr ;-)! V druhé polovině cesty nás zastihla pěkná chumelenice a ledový vítr. Ovšem po takovém posilnění nebyl důvod se nepřízní počasí trápit. 
Dorazili jsme kolem třetí hodiny. Celá skupina strávníků se u nás usadila na odpolední kávu a něco dobrého. Nejméně do sedmé hodiny jsme probírali a propírali co nám na jazyk přišlo. Byl to perfektně strávený den!

Žádné komentáře:

Okomentovat