neděle 15. února 2015

Lišty

Tento víkend jsme se vrhli na olištování plovoučky v našem obýváku. Podlaha tam je po minulých majitelích. Prošla, sice překrytá, leč ne příliš dobře, celou stavbou. Je poškrábaná od suti, skvrnitá od penetrace a štuku. Ale zas ještě není ve větší ploše tak poničená, abychom jí museli vyměnit. Navíc většinu roku chodíme v přízemí v botách. Ještě něco určitě vydrží. 
Protože byla omítka hodně za zenitem ;-) a nechtělo se přecházejícím vlastníkům více investovat do rekonstrukce, obložili stěny palubkami a plovoučku položili teprve potom. Po odstranění obkladu a provedení nových omítek vznikly mezery 3,5-5,5cm, přičemž lišty, které mají být navíc na výšku jsou jen 4 cm, položili jsme je naplocho, přesto vzniklo mnoho škvír i velkých :-(.
Po neděli koupím akrylový tmel v barvě lišt a také bílý, který bude mezi lištou a stěnou. Barevným tmelem přejedeme všechny mezery "okousané" podlahy. O příštím víkendu máme opět  o zábavu postaráno ;-) 
(Poznámka pro ženy ;-): Ani jsme se nepohádali ;-), to je, co?)



Ale nebyl to jen pracovní víkend. V sobotu jsme udělali asi 70% lišt a vyrazili na procházku do lesa. Na jižním svahu bylo sněhu pomálu, ale svahy severní byly ještě krásně vysněžené, plné zvířecích stop. Navečer jsme se sešli s přáteli  u Haška na pivku a něco malého ;-)
V neděli jsme dodělali zbytek lišt. Když to teď vidím, jsem zděšená! Vypadá to strašně! Doufám, že tmel bude milosrdný a celou práci vylepší jak jen to půjde ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat