sobota 7. července 2018

Malý výlet po okolí

Dnes dopoledne jsme se rozhodli, že nebudeme sedět doma. Skočili jsme do auta a jeli po stopách výletu z 9.11.2013, který kupodivu na blogu není. V roce 2013 jsem s blogem začínala, tak jsem na něj asi nedávala vše jako teď ;-)
Cestou jsme se zastavili u pár smířčích kamenů a křížů.
Vzali jsme to přes Světlou nad Sázavou, Příseku, prošli jsme se po Dobré vodě (mmch. úžasná samota o  pár čp v lesích), Malčín, Lučice, Skuhrov, Olešnou, do Horní Krupé, kde jsou za obcí směr Zálesí dva krásné rybníčky, na jednom je, dnes už bohužel nefunkční, a ve velmi špatném stavu, altánek na molu a na rybníčku zakotvená Lochnesska. 
Dále jsme pokračovali do Zálesí, kde je nad obcí Usedlost Gerstein, Upravený a neustále se vylepšující penzion, dnes tam měli svatbu v zahradě. Dokončují zde nevelké koupací jezírko, o kterém také uvažujeme, tak jsme si ho prohlédli a pokračovali přes Čachotín do Rozsochatce, na silnici mezi obcemi je výhled na nedaleké vršky, táhnoucí se od Brodu k Lipnici. U této silnice je  obora Lesolg a v obci citlivě zrekonstruovaný zámeček na penzion. Vraceli jsme se přes Dolní Krupou, Český Dvůr (kde mají malá jatka, škoda, že nebyl pracovní den, prodávají maso), Knyk, Rožňák, zajeli jsme se podívat, jak to vypadá na Pelestrově, také krásné místo, v provozu mají již několik let  hospůdku a pod hospůdkou hospodářství, u lesa včely, samota, klid, pohoda.
Na Pelestrov jsme dorazili lehce po poledni, dali jsme si polévku, zapili Rychtářem a vrátili se přes Veselý Žďár a Okrouhlici zpět do Lipnice. 

Žádné komentáře:

Okomentovat