neděle 25. srpna 2019

Kenwood Cooking Chef

Kuchyňský robot, který používám od prosince 1997 :-o začínal být pěkně unavený, už neuhnětl pevnější těsto, při mletí masa skuhrá stejně jako při vysokých otáčkách šlehání.
Nastal čas zakoupit nový. Na  bezlepkových kurzech pečení paní Vladěny Halatové, která tento robot používá, jsem zjistila, jak praktický je. Kdybych ho neviděla pracovat a sama si ho nevyzkoušela, asi bych ho, pro jeho vysokou cenu, měla obavu zakoupit.  

Mám ho doma dva dny, včera jsem ho zkoušela při zpracování těsta na špecle, šlo to skvěle.  Anička dnes připravila k snídani ovesnou kaši. Než se kaše v robotu uvařila stihla oloupat a nakrájet dvě jablka na kostičky a opéct je na troše másla, přidala něco skořice a posekaných vlašských ořechů, nakonec lehce přisladila erythritolem, sladidlem, které nezvyšuje krevní cukr, nepřekyseluje žaludek, má minimum kalorií a vyrábí se kvasným procesem přírodních surovin. 

Nedávno jsme si opět udělali tiramisu a zbyly nám tři bílky. Vyzkoušeli jsme je vyšlehat, stejně, jako se připravují nad párou, Anička si udělala pár indiánků na bzl piškoty a něco pusinek na pečící papír, sušila je v troubě při 60°C asi dvě hodiny, pak na 80°C další dvě a pak opět na 60°C dvě, nakonec je nechala v přiotevřené troubě do druhého dne. Během sušení po cca půl hodině větrala troubu, aby v ní bylo co nejméně páry. Pusinky jsou krásné křehké, povedlo se jí udělat pár "mističek", mohly by to být třeba malé Pavlovy, se šlehačkou bez cukru a třeba ozdobit malinou, ostružinou, jahodou, borůvkami, mangem, ... Bylo by to super! I takhle jsou moc dobré, ale na mě moc sladké, Anička je nadšená, ještě si je pocákala rozpuštěnou čokoládou :-)






1 komentář:

  1. Já jsem teď manželce kupoval super robot od Ety. Myslíš, že je to ta řada Gratussimo nebo tak? Hlavně se mi líbilo, jaké to má funkce hnětače těsta, což ona jako častá pekařka hodně využije. Dělá skvělé dorty, občas i někomu na kšeft, jak se tak říká. :) Takže teď to bude mít jednodušší. A pro mě to má mlýnek na maso a plničku na klobásy, takže to je taky v topu! :)

    OdpovědětVymazat