pondělí 29. července 2019

Tiramisu

Protože nás honila mlsná a v lednici jsme měli jak šlehačku tak maskarpone, volba byla jasná!
Tiramisu! 
Je to strašně jednoduché. To se vyšlehají tři žloutky s 8dkg moučkového cukru do světlé pěny (kdo se bojí jíst syrová vejce, lze vyšlehat nad parou teplota +- 70°C, my se nebojíme, celý život používáme na různé dezerty syrová vejce, zatím jsme ŤUK, ŤUK, problém nikdy neměli), do vyšlehaných vajec (v případě zahřátí do vajec o pokojové teplotě) zašleháme jedno maskarpone, to nešleháme dlouho, aby příliš nezřídlo a ručně vmícháme ušlehanou šlehačku.
Piškoty namáčíme do kávy, nebo pokud děti kávu nerady, stačí namočit do mléka(viz naše foto), vyskládáme je vedle sebe do misky, potřeme krémem, opět piškoty, atd. Poslední vrstva je krém.
Do kávy lze přidat Amaretto na ovonění. Pro sebe si piškoty namáčím do kávy, ale bez alkoholu. Tak mi to chutné víc. 
Necháme pár hodin v chladnu odležet, sypeme holandským kakaem. 
Mňam!



Žádné komentáře:

Okomentovat