pondělí 8. dubna 2013

Lipnický volnočasový kalendář č.2



Vážení přátelé milí hosté, dovolujeme si oznámit, že jsme po dvou letech rekonstrukcí a ladění pro vás otevřeli rodinný nekuřácký penzion v malebném více jak sto let starém kamenném domě na polosamotě u lesa. Pod starodávným hradem Lipnice, kde zanechali stopy významní umělci, se i dnes stále něco děje, přijeďte se k nám podívat:

 

Odhalení nové sochy Hlava 22 jako součást Národního památníku odposlechu 27.dubna

Autor monumentálních soch v lipnických lomech akademický sochař Radomír Dvořák tentokrát připravil a do volné krajiny umístil žulovou nadživotní hlavu spisovatele Jaroslava Haška s odkazem na dílo Josepha Hellera a jeho Hlavu 22, přijeďte zažít neopakovatelnou atmosféru vernisáže

 

Středověké tvoření pod hradem Lipnicí 27.-28.dubna

Na programu: kaligrafie, drátování, pletení košíků. Více informací na:http://www.7barev.wz.cz/aktu.html

Lipnické čarodějnice 30. dubna
Lipničtí hasiči každoročně připravují pro veřejnost velkou vatru na hradě s doprovodným programem a občerstvením. Loni jsme na Lipnici přivítali mimo jiné světoznámou místní skupinu Mokrý bandyti, přijeďte si užít tajemnou atmosféru nočního hradu. Případně lze pobyt spojit s vernisáží Hlavy 22. http://sdhlipnice.webnode.cz/

Lipnické rybářské závody 25. května
Lipničtí rybáři letos nově chystají rybářské závody na starodávném rybníku Váha, který se tiše rozkládá co by kamenem dohodil od našeho penzionu. Vše je zatím v přípravě sledujte aktuality na stránkách lipnických rybářů: http://www.crslipnice.cz/ .

Haškova Lipnice 15. června
Populární humoristický festival od roku 2012 vzala pod svá křídla rodina Haškova, zažijete divadla, pohádky, koncerty, atrakce a soutěže pro děti i dospělé, viz loňské ohlédnutí:
Letos přislíbil účast a vystoupení MIRO ŽBIRKA

 

Jubilejní 20. Rocková Lipnice 12.-13.července

Pro přátele rockové muziky je připraven další, tentokrát jubilejní, ročník rockového nářezu s neopakovatelnou atmosférou přírodního amfiteátru pod starodávným hradem. Těšte se na kapely MIG 21, KRUCIPÜSK, ŠKVOR, PREMIER A ŽRALOK VE ZDI…… Dále se jedná s kapelami WOHNOUT A MŇÁGA A ŽĎORP!

Rádi vás u nás přivítáme i mimo tyto jedinečné akce, Lipnice a okolí nabízí mnoho dalších zajímavostí, ale především klidné prostředí k odpočinku s hlubokými lesy plnými hub a borůvek, tichými rybníky (i pro sportovní rybaření), zatopenými lomy pro potápěče a mnoha památkami historie. Lipnice je jedinečné místo pro váš odpočinek a relax.

Pro jaro a léto 2013 nabízíme ubytování se snídaní v pokojích se sprchou a WC (3x 2lůžka,  1x 4l. + 2l. bez sprchy WC volitelně k 4l. nebo 2l.) za 400,-- Kč za osobu a noc, děti do 4 let zdarma, do 11 let se slevou 50% a do 16 let sleva 30%. V případě vlastního ložního prádla a ručníků sleva 50,-- Kč na osobu. Pokud vyčerpáme naši kapacitu, zajistíme ubytování u ostatních ubytovatelů v Lipnici za jejich podmínek. U nás vám nabídneme dobrou kávu a další teplé a studené nápoje a drobné občerstvení. V případě zájmu pro vás domluvíme obědy a večeře v nedalekém hostinci U České koruny provozované potomky spisovatele Jaroslava Haška, v hospůdce v Kejžlici, nebo jinde, vše lze v pohodě domluvit, problémy na Lipnici neznáme ;-).


Těšíme se na vaši návštěvu

Jitka a Michal Streubelovi

Tel: Jitka: 774 936 653
Michal: 731 244 576
 


Další volnočasové odkazy z blízkého okolí pro inspiraci:
Národní památník odposlech http://ucho.hyperlinx.cz
Rybáři z Lipnice http://www.crslipnice.cz/
Hasiči z Lipnice http://sdhlipnice.webnode.cz/
Selské muzeum v Pohledi http://www.michaluv-statek.estranky.cz/
Ski-areál Kadlečák u Světlé nad Sázavou http://www.skikadlecak.cz/
Foto-galerie turistů z Havlíčkova Brodu http://kcthb.rajce.idnes.cz/ (jedinečné záznamy okolní krajiny a dění v čase)

Žádné komentáře:

Okomentovat