sobota 13. září 2014

Bramboračka a plec na houbách

K obědu byla bramboračka, jak jinak, když jsme přinesli tak krásné houby!
Bramboračku připravuji tak, že nakrájím na jemno cibuli, mrkev, celer, petržel a houby na centimetrové kostičky. Vše orestuju na kousku sádla, másla nebo oliváče.


 Když se zelenina s houbami začíná chytat hrnce, lehce jí posypu kukuřičnou krupicí - polentou a ještě krátce orestuju. Osolím, přidám drcený kmín a trochu bílého pepře.


Přisypu brambory také na malé kostky.

Zaliju vodou, 15 minut povařím. Když jsou měkké, nadrhnu mezi dlaněmi majoránku, má krásnou barvu a ještě lépe voní, je z naší zahrady. Nakonec nalisuji česnek dle chuti.
Dnes jsem česnek nedala, celá palice česneku byla uvnitř plesnivá, jiný jsem tu neměla :-(

Jako druhé jídlo jsme měli vepřovou plec pečenou na houbách. Jednoduchá příprava, vynikající chuť! Nasekám cibuli, zasypu jí nakrájenými houbami, osolím, opepřím, přidám drcený kmín, na houby naskládám kousky plecka, opět posolím a okořením, přiliju trošku vody a dám péct. Občas podlévám. Po upečení lehce zahustím solamylem rozmíchaným ve vodě.
S bramborovou kaší a salátem nemá chybu!



Žádné komentáře:

Okomentovat