úterý 7. dubna 2020

Umoudřilo se nám počasí

Už i u nás na Vysočině se trošku umoudřilo počasí,  v noci už nemrzne, přes den je krásně. Ještě včera foukal studený vítr, celkem silný, nedalo se moc venku pobývat, nebylo to příjemné. Alespoň chvíli jsem byla venku a posekala trávu na horní terase. Postupně posekám trávu všude. Zašlapala jsem některé hromádky od hrabošů, vysbírala větvičky, tak se do toho pomalu pustím. Některé trsy trávy jsou už opravdu velké, jiné části trávníku vypadají bídně, NJ, sucho a zima nezima nesvědčila ani trávě. Nikam nespěcháme! Stejně to za nás nikdo neudělá a máme dost času! Takže sekání trávy zdar!

2 komentáře:

  1. Mně ze zahradních prací nejvíc baví sekání trávy. Jen tak si jezdit se sekačkou po zahradě, cítit vůni čerstvě posekané trávy, to je prostě nádhera :-) . Navíc když manžel sekačku konečně opravil. Koupil nějaké nové díly a ona se zas konečně nedusí a nechcípe... To je paráda :-D .

    OdpovědětVymazat
  2. Bývaly sezony, kdy se sekalo co 5-7 dní. Tráva rostla jak o život. Letos je strašné sucho, v trávníku jsou velká suchá místa, stačí sekat 1x za 3 týdny i déle. Rostou hlavně plevely :-(. Vody je málo, min. tři týdny nepršelo, sem tam spadne pár kapičiček, zalévám jen nejnutnější rostliny. Snad se příroda umoudří!

    OdpovědětVymazat