úterý 18. února 2020

Jarní prázdniny

Letos má Anička jarní prázdniny o pátek 14. února delší, ve škole bylo ředitelské volno. Nerada lyžuje, tak jsem vymyslela jiný program. Na pár dnů jsme odletěly já, Agáta a Anička do Barcelony.
Odlétaly jsme v pátek po 11.hodině dopoledne a vracely se v pondělí ve stejný čas. Agáta šla ještě odpoledne do práce :-o.
Počasí nebylo tak krásné jako v Málaze před dvěma týdny, přece jen, Barcelona je severněji, ale přes den bylo 15-17°C, chvílemi slunečno, bezvětří, chvílemi bylo pod mrakem a pofukovalo. Vítr nebyl nijak silný, ale byl studenější, takže jsme občas na mikiny hodily i slabší bundy.
Prohlédly jsme si nejzajímavější stavby centra města, katedrály, parky, přístav, kopec nad ním, pevnost, olympijská sportoviště,  krásné a upravené ulice, zajímavé domy, i ty zvláštní stavby a další zajímavosti od A. Gaudího. Chodily jsme jen pěšky, žádný bus ani metro, za tři dny jsme nachodily 62km. 





Barcelona byla pro Aničku bezlepkovým rájem, kousek od hotelu měli skvělé donuty a čokomufinky  a na druhou stranu o kousek dál byla báječná bezlepková pekárna-cukrárna, tam jsme chodily na snídaně.  Skvěle jsme se najedly v Sushi Time, v Beam, Tapa Tapa, ochutnaly jsme různé zmrzliny, freshe, piva (to tedy já s Agi, Anička ještě ne, i když prakticky v každé restauraci měli i bzl pivo, tak až poporoste a bude-li jí chutnat, tak má možnost!)




A když jsme u toho piva, rozhodně jsme se stavily, ač v britské, tak pivnici Brew Dog Tuto značku jsme již dříve ochutnaly v Londýně a Málaze. Pivovar slavil páté výročí založení a už je takhle rozšířený po světě!

Ale ani katlánské pivo Moritz nebylo vůbec špatné, nabízeli malé pivo cca 2dl a velké 4-5dl, to podle % alkoholu. Tak jsme si daly všech šest druhů v malých sklenicích, abychom ochutnaly vše co nabízeli. Ani to bez alkoholu nebylo špatné, ale točený Birell mi chutná více :-)
No, jak to tak vypadá, věnovaly jsme se hlavně jídlu a pití. 
Budiž, jsme gastroturistky!

Přesto jsme byly nadšené, spokojené a utahané. Objevily jsme pro nás další část Španělska, které máme čím dám tím více rády!

Žádné komentáře:

Okomentovat