pondělí 25. srpna 2014

Špagetová dýně

Dýně, jakékoli, jsou naše velmi oblíbená zelenina.Jsou bezlepkové a to je jen jedna z jejich výhod! Když jsou dýně dostupné na trhu, děláme je snad každý týden. Milujeme dýňovou polévku, obvykle děláme krémovou jen zeleninovou, nejlépe ze sytě oranžové dužiny, někdy v "bretaňském stylu", tj. s mořskými plody. Vynikající je dýně pečená. Tentokrát jsem koupila dýni špagetovou. Připravila jsem jí tak, že jsem ji pečlivě omyla, rozpůlila, pokapala olivovým olejem a dala péct do trouby zabalenou každou polovinu zvlášť v alobalu. Když byla pečená, vydlabala jsem středy se semeny a naplnila je "boloňskou omáčkou", kterou obvykle používám na lasagne nebo jen ke špagetám, zasypala sýrem Gran Moravia a dala ještě pod gril zapéct. 
 Před vložením do trouby
Po "naškrabání" a těsně před zblajznutím ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat