pondělí 4. srpna 2014

BZL bílé pečivo

Pečení chleba a rohlíků, baget či housek bez lepku se mi příliš nedaří. Proto se o to ani moc často nesnažím. Snad nejhorší je chléb,  po upečení není špatný,ale již následující den to není ono. Proto má Anička v místech svého nejčastějšího pobytu vlastní toastovače, určené jen pro BZL pečivo, když pečivo otoastuje, tak jí tolik nevadí, že není právě čerstvé.
Dnes jsem se vrhla na upečení tří kousků malých bagetek a jedné housky. Upřímně, je jedno, co se vytvaruje, těsto je prakticky vždycky stejné, možná přidáním nějakých semínek se to lehce změní.
Obvykle je nepeču z větší dávky než dnes. 
Na čtyři kusy o hmotnosti těsta cca 8dkg jsem použila:
167g Schaer MIX B mouky
150ml perlivé vody
špetku cukru
půl lžíce oleje
1/4 kostky droždí
1/3 lžičky soli
Všechny ingredience se zadělají v těsto, samozřejmě je pěkně lepivé.  
Misku s těstem postavím na váhu, namočím si jednu ruku a lžící odebírám po 8dkg.
Mokrýma rukama vytvaruji co jde, není to jednoduché. Většinou to jsou bagetky.
Položím je na pečící papír a nechám v teple nakynout, zdvojnásobí svůj objem.
Peču v troubě půl pára půl horký vzduch na 160°C  asi 20 minut.
Než jsem stačila vyfotit hotové kousky, jeden zmizel ;-)!


Žádné komentáře:

Okomentovat