pátek 22. ledna 2021

Víkendové hodování

 Tento víkend začal v pátek ráno přípravou sladkostí. S Aničkou jsme upekly náš oblíbený čokoládový dort bez mouky a uvařily panna cottu s malinovým přelivem.

K obědu jsem udělala slávky na víně, to je naše stálice, je to levné, rychlé na přípravu, chuť luxusní!


Sobotním obědem je chobotnice. Koupili jsme chlazenou v makro, uvařili jsme jí s kořenovou zeleninou a kořením, stejně jako vaříme masové vývary, jen s trochou bílého vína. Vývar jsme vylili, možná by se dal použít na přípravu risota? To musím ještě naštudovat! Chuťově nebyl špatný! :-)


Tak jo, vývar z chobotnice je prý dobrým základem pro Neapolskou chobotnicovou polévku, info jsem našla zde. Tak příště to musím lépe promyslet. Stejně tak se dá využít pro vaření rýže na risoto, pak trošku krájené chobotnice, bílé víno, parmazán. Jo! To by také šlo!


V sobotu ráno jsme si naložili čerstvého lososa podle těchto stránek na Gravlax, příště vyzkouším tento recept, k večeři a pak i v neděli k snídani jsme si pochutnali na krásně rozleželém lososovi. 

V neděli jsme měli zapečené batáty se špenátem, skvělý tip na bezmasé jídlo. My si ho tedy vylepšili kousky lososa, zbyl nám, mrazit ho nám bylo líto :-).



Žádné komentáře:

Okomentovat