sobota 24. srpna 2019

Houbová omáčka

Houbovku milujeme!  Tentokrát z kližky. Kližku jsem nakrájela na plátky, opekla je v pekáči na troše oleje, vyndala je, nasypala nasekanou cibuli, orestla, když už byla krásná, nejen sklovatá, ale lehce nažloutlá, přidala jsem nakrájené lesní houby, orestovala s cibulkou, pak osolila, lehce opepřila, přidala trochu drceného kmínu, když už bylo vše hezky opracované, vrátila jsem do pekáče maso, přidala bobkový list.
Maso jsem osolila, lehce podlila a dala do trouby. Při 125°C jsem nechala táhnout 6 hodin.
Masíčko je nádherně růžové, měkoučké, kližka se do omáčky vypekla, není potřeba ji zahušťovat moukou. Nakonec jsem přidala smetanu. Jako příloha jsou knedlíky a špecle, obojí samozřejmě též bez lepku :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat