pondělí 6. dubna 2015

Velikonoční počasi

nakonec nezklamalo. Ve čtvrtek v osm ráno, to ještě vypadalo na aprílový žertík, to je ta první fotka.Během dne napadlo až 25 cm sněhu, to už žertík nebyl. Ale bylo docela teplo, sníh sesedal a odtával.  
V přestávkách chumelení se Anička vydala stavět velikonočního sněhuláčka, vlastně zajíčka. Ještě také vytáhla sáně, krásný duben!
Od pátku do pondělí se dalo docela pěkně procházkovat a užívat si sluníčka a bezvětří, občas se prohnaly sněhánky, ale nikterak významné. V sobotu jsme šli pochod Lipnice Orlík. V neděli u nás byly husí hody. Fotek moc nemám neboť jsem měla věčně zamlžený objektiv ;-)
Prvně jsem vyzkoušela tzv. pomalé pečení, kdy se maso peče celou noc přikryté poklicí či alobalem na 90°C, pak se dopoledne přidá a před podáváním pod grilem nechá zezlátnout. Měli jsme červené i bílé zelí a houskové a chlupaté knedlíky. Ufff, bylo to vynikající! Šťavnaté masíčko se jen rozsýpalo, nebylo to tučné. Pomalé pečení musím vyzkoušet i na ostatních druzích masa!

A protože jsou Velikonoce, obarvili jsme vajíčka v cibulových slupkách, pořídili si stádečko beránků a upekli dort s velikonočními motivy.

2 komentáře:

  1. pomalé pečení je super! už jsem tak pekla nekolikrat v nikdy nzklamalo, ted zrovna naposledy velikonoční kačenka!!!!! jeden čas jsem uvažovala i o tom pomalem hrnci, ale trouba to take zvladne, a nedělá se to zase tak casto.... pa a

    OdpovědětVymazat