neděle 8. března 2015

SUSHI

Tento víkend proběhla u nás v penzionu oslava kulatých narozenin naší milé kamarádky Ireny. Na oběd jsme byli pozváni do hospůdky Pelestrov.
Po návratu jsme se prošli lesem, voněl jarem, bylo teplo a svítilo sluníčko. Krása!
Pak jsme se usadili v naší jídelně a počali debužírovat, tedy slavit! Při takovém množství dobrot to jinak ani nešlo ;-)!
K této příležitosti jsme připravili mnoho laskomin. Irena udělala vynikající řízečky, bramborový salát, sýrovou roládu a ještě lepší medovou roládu s bílkovým krémem, moje mamča udělala mňamkové žloutkové věnečky z odpalovaného těsta i bezlepkové a Agátka vyrobila sushi. Protože je sushi přirozeně bezlepkové, může si ho vychutnávat i naše Anička.
Uvařila jsem půl kila rýže na sushi, poté ochutila rýžovým octem, cukrem a solí. Agátka si naředila trochu rýžového octa vodou, potírala tím řasy, vlhčila si prsty a rozprostírala po nich rýži. Nakrájela jsem jí čerstvého tuňáka, lososa a avokádo na tenké proužky a Agátka je naskládala na rýži a pečlivě zavinula. Povrch sushi jsem potřela rozředěným octem, překryla folií a dala na chvíli do lednice, kde sushi čekalo na svůj čas ;-) 
Do malinkých mističek jsme si dali wasabi a sushi sojovou omáčku. Lehce natřeli kousek sushi wasabi křenem a lehoulince omočili v sojové omáčce. 
Určitě by profi kuchař naše sushi odsoudil, ale nám všem moc chutná!
Suroviny na sushi obvykle nakupuji zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat